گروه مواد غذایی سرزمین

گروه مواد غذایی سرزمین

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

12 روش برای استفاده مفید از غذاهای باقی مانده در یخچال

 

اشتهای افراد به خوردن غذا و میوه جات با یکدیگر متفاوت است برخی یک وعده غذا درون بشقاب خود را کامل نوش جان می کنند ولی برخی از افراد همیشه مقداری غذا و یا میوه درون ظرفشان باقی می ماند که منجر به دور ریز و هدر رفت خواهد شد. این اتفاق بسیار ناراحت کننده ای است چرا که هم در موجب  هدر رفت هزینه های مالی شده و هم تصور این که این غذا می توانست یک نفر را سیر کند بسیار ناراحت کننده خواهد بود. بر اساس آمار بیش از 25 درصد از مواد غذایی به صورت پسماند از بین می روند اما ما چه کاری می توانیم انجام دهیم که از هدر رفت مواد غذایی جلوگیری نمایید. در این مقاله 12 روش برای کاهش پسماند های غذایی را با یکدیگر مرور می کنیم تا از هدر رفت مواد غذایی جلوگیری نماییم.

 

1- از تکه های باقی مانده مواد غذایی استفاده کنید.

 

تکه های باقیمانده نان، میوه و سبزیجات را دور نریزید و از آن ها استفاده های دیگری داشه باشید به عنوان مثال نان های بیات شده را نگه داشته و به پودر سوخاری تبدیل کنید و سبزیجات باقی مانده را در فریزر قرار داده تا بعد ها بتوانید از آن ها استفاده نمایید. با این کار نه تنها اسراف نمی کنید بلکه هزینه های ماهیانه تان را نیز کاهش می دهید.

 

 

2- برای خرید خانگی، لیست تهیه کنید.

 

مواد غذایی مورد نیاز در خانه در طول مدت استفاده به پایان رسیده و آن زمان است که مجبور می شوید برای خرید به فروشگاه ها و سوپرمارکت ها بروید. برای خرید مواد غذایی یک لیست از مایحتاج تهیه کنید. با این کار می توانید برای خرید برنامه ریزی داشته باشید. با این رویه به سراغ خریدهای اضافی نمی روید و رنگ و لعاب خوراکی های هیجان انگیز هم شما را وسوسه نمی کند. اگر مواد خوراکی بیشتر از  نیاز خرید نکنید، پسماند غذایی هم کاهش می یابد. البته که با این کار هزینه های ماهانه هم کمتر می شود.

 

3- غذاها را با هم مخلوط کنید.

 

به دنبال دستور غذاهایی بروید که بتوانید مواد غذایی باقی مانده درون یخچال و فریزر خود را برای آماده کردن آنها مورد استفاده قرار دهید. انواع سالاد، پیتزا، پیراشکی و مانند آنها را می تواند.

 

4- مواد خوراکی را به درستی نگهداری کنید.

 

اگر مواد خوراکی را به درستی نگهداری کنید، مدت ماندگاری بیشتری خواهند داشت. حبوبات، غلات، کرارکر و شیرینی، آرد و دیگر مواد دانه ای را در ظروف نگهدارنده درب دار قرار دهید که هوا وارد آنها نشود. سبزی های برگ دار و سبز را بهتر است  در دستمال لوله ای پیچیده و در کیسه پلاستیکی قرار دهید.

 

 

5- خود را اسیر تاریخ انقضا نکنید.

 

تاریخ تولید و انقضا تنها یک راهنما برای مواد غذایی هستند و هیچ قانون خاصی مبنی بر استفاده از مواد غذایی در زمان مقرر شده نیست. تاریخ انقضا به معنای آن نیست که شما نباید از آن تاریخ به بعد از ماده خوراکی استفاده کنید بلکه تنها هشداری برای استفاده زود تر از آن است. اولا که سعی کنید مواد غذایی را به مقدار کم خریداری کنید تا مجبور نباشید نگران تاریخ انقضا شوید دوم اینکه خود را درگیر این تاریخ نکنید و اگر 1 یا دو روز از تاریخ انقضا مواد غذایی گذشت می توانید از آن استفاده کنید ولی بهتر آن است که پیش از سپری شدن تاریخ، مواد غذایی مورد نظرتان را نوش جان کنید.

 

 

6- مواد غذایی را فریز کنید.

 

گاهی نمی توان مام غذاهایی که تهیه شده اند را در همان زمان مصرف نمود و مقداری از ان باقیمی ماند در این زمان می توانید آن ها را فریز کرده تا از فاسد شدنشان جلوگیری نمایید و در زمان نیاز از فریزیر خارج کرده و مجددا مصرف نمایید.

 

تنها نکته ای که در زمان فریز کردن مواد غذایی بایستی ر نظر داشته باشید بسته بندی صحیح آن هاست؛ گوشت را از بسته بیرون نیاورید آن را درون پلاستیک قرار داده یا در کاغذ روغنی بپیچید. سپس آن را بدون آنکه هوا نفوذ کند، در یک لایه فویل قرار دهید. اگر مدت زمان مصرف شما مشخص نیست، آن را در بسته های وکیوم شده نگهداری کنید.

 

 

7- کارایی و راندمان یخچال را افزایش دهید.

 

دمای یخچال را بین 3-5 درجه سانتیگراد نگه دارید. کشوها و طبقات مختلف یخچال درجه حرارت متفاوتی خواهند داشت. پس نگهداری مواد غذایی را درون هر طبقه چک کنید. رطوبت یخچال را از روی دکمه و درجه های درونی تنظیم کنید. لوله و درزهای درب یخچال را با یک تکه کاغذ چک کنید. اگر کاغذ به درز یخچال مکیده شد، نشان می دهد درز کاملا محکم نیست.

 

8- از باقی مانده غذاها استفاده کنید.

 

باقی مانده وعده های غذایی را برای روز بعد بهترین گزینه هستند. شما برای درست کردن و یا خریدن این غذاها هزینه کرده اید، غذا در حال حاضر آماده است پس چرا می خواهید با دستان خود آن را به زباله بسپارید؟ یک ظرف بسته و درب دار بردارید و مانده غذا را درون آن نگهدارید تا وعده غذایی روز بعدتان را بسازد.

 

9- شلف های مواد غذایی را بچرخانید

 

مغازه های سبزی فروشی، قفسه های نگهداری خود را می چرخانند تا مواد غذایی قدیمی تر به قسمت جلویی نقل مکان کنند. شما هم از این ترفند استفاده کنید و مواد غذایی درون یخچال یا کابینت خود را هر چند وقت یکبار بچرخانید تا موادی که تاریخ مصرفشان در حال تمام شدن است، در جلوی چشمهایتان قرار بگیرند.

 

 

10- خرید عمده را تنها در صورت لزوم انجام دهید.

 

خرید عمده مواد غذایی در برخی مواقع مقرون به صرفه تر است. ولی از جنبه دیگر هم می تواند به ضرر شما تمام شود چرا که در صورت مصرف نکردن آنها، مجبور می شوید مواد غذایی را دور بریزید.

 

11- خوراکی های بد قیافه را دور نریزید!

 

برخی از مواد غذایی و خوراکی ها به خاطر اینکه مدت زیاد نگهداری شده اند کمی تغییر قیافه می دهند اما این به معنی خراب شدن نیست و نباید تنها به خاطر تغییرات جزئی آن را دور بریزید تنها می توانید بخش های پلاسیده شده و یا غییر رنگ داده میوه یا سبزیجات را جدا کرده و از بخش های دیگر ان استفاده نمایید.

 

12- خوراکی ها را مرتب نگه دارید.

 

زمانی که همه چیز مرتب و در سر جای خود قرا داشته باشد به خوبی می توانید آن ها را مشاهده نمایید و متوجه خواهید بود که چه چیز هایی در منزل نیاز دارید که می توانید در تهیه غذا از ان ها استفاده کنید. از ظروف شیشه ای استفاده کنید تا مواد غذایی در دید شما باشند و مواد را پیش از آنکه از بین روند استفاده نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

مطالب مرتبط

گروه مواد غذایی سرزمین

محصولات سرزمین نگین ایران زمین

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.