دسته بندی نشده

مغز گردو

گردو

 

همه ما با گردو آشنا هستیم و می دانیم در گذشته بخش جدا نشدنی از سفره صبحانه ایرانی ها بوده است و امروز هم بسیاری از خانواده ها هفته ای یک تا دو بار از این مغز گیاهی خوش طعم و پر خاصیت در کنار نان و پنیر ناشتا میل می کنند.

 

درخت گردو در بسیاری از نواحی و استان های ایران  به ویژه نواحی نیمه خشک و مرکزی کشت می شود و حتی برخی از خانه های قدیمی نیز یکی از این درختان را در خود نگه داشته اند. البته گردو نیاز به آب دارد و خشکسالی یا آبیاری نامنظم بر اندازه و کیفیت محصول آن تاثیر گذار است. با این حال، علیرغم بروز دوره های خشکسالی در ایران، هنوز گردو و بهتر است بگوییم مغز گردو از جمله متداول ترین خشکبار ایرانی به شمار می رود که نه تنها در سفره پذیرایی، در برنامه غذایی و میان وعده ها نیز پر طرفدار است.

 

علاوه بر مغز گردوی خام، از آن به روش های دیگری نیز استفاده می شود. به عنوان نمونه، مغز گردو به صورت خرد شده در پخت شیرینی و انواع کیک به کار می رود و مزه و عطر بسیار خوبی به آن می دهد. همچنین پودر گردو، برای تهیه نان شیرینی ها و دسر بستنی های مغذی استفاده می شود. از طرف دیگر کره گردو یا خمیر مغز گردو آن به عنوان یک مکمل بسیار غنی در هنگام صبح می تواند به همراه مربا، خرما یا عسل خورده شود و انرژی مورد نیاز برای فعالیت های روزمره را به خوبی تامین کند. شیرینی های سنتی مانند کلمپه و کلوچه محلی حتما از مقداری مغزو گردو برخوردارند که نشان می دهد مصرف گردو به عنوان افزودنی، سابقه ای طولانی دارد.

 

با پیشرفت صنایع غذایی و آشنایی بیشتر عموم با خواص دارویی و ارزش غذایی هر محصول گیاهی یا حیوانی، امروزه می توان به صورت دقیق تری در مورد چگونگی تاثیر هر یک از ترکیبات و املاح و عناصر موجود در این محصولات بر روی اندام و بافت های متفاوت بدن، به نتایج دقیق تری دست پیدا کرد. یکی از ویژگی های گردو، تاثیر بسزایی است که در تقویت دستگاه عصبی و بافت های مغز و اعصاب دارد.

 

گردو سرشار از ماده ای به نام امگا 3 است که تاثیر بسزایی در بهبود فرآیند ها و ساز و کار های عصبی و بافت های سلولی این سیستم دارد. اسید های چرب امگا 3 موجود در گردو می توانند با تنظیم فعالیت های سلول های عصبی، از بروز مشکلات و نارسایی های زیادی پیشگیری کنند. به عنوان نمونه، بدخوابی و استرس و همچنین نگرانی ها و دلواپسی های همیشگی که ناشی از تنش ها و مشکلات روزمره هستند، به دلیل ضعف قوای عصبی تشدید می شوند و خوردن موادی مانند گردو در رفع این مشکلات بی تاثیر نخواهد بود.

 

گردو

 

همچنین گردو می تواند سلول های مغز را تقویت کرده و از بروز مشکلاتی که در سنین کهنسالی برای این عضو مهم بدن به وجود خواهند آمد، جلوگیری کند. از مهم ترین این مشکلات می توان به فراموشی و پریشانی های فکری و عدم قدرت تمرکز کافی اشاره کرد. گردو یکی از مهم ترین مواد غذایی برای پیشگیری از این موارد است. حتی به نوجوانان و کودکانی که در فصل امتحان به سر می برند و نیاز به تمرکز کافی برای درس و مشق خود دارند، خوردن گردو توصیه می شود.

 

از دیگر فواید قابل توجه گردو، تقویت قلب است. قلب که به نوعی بعد از مغز مهم ترین و حیاتی ترین عضو بدن به شمار می رود، با خوردن گردو و تامین عناصری مانند منیزیم که در آن موجود است، می تواند فعالیت سالم ترین داشته باشد. املاحی همچون منیزیم، روی، فسفر و آهن موجود در گردو. برای تقویت عضلات قلب و پیشگیری از بروز ناراحتی هایی مانند تپش قلب و خستگی آن، مفیدند.

 

یکی دیگر از مهم ترین فواید گردو برای بدن، چربی های اشباع نشده در این مغزی گیاهی است که جایگزین مناسبی برای چربی های مضر و کلسترول به شمار می رود. استفاده از گردو در هنگام صبحانه می تواند کالری مورد نیاز بدن را تامین و سوخت سالمی به جای مواد مضر برای فعالیت های روزمره مهیا کند.

 

چربی سالم موجود در گردو علاوه بر این که کلسترول مضر در خون را کاهش می دهد، به کاهش فشار خون نیز کمک خواهد کرد. سالم سازی قلب و عروق نتایج بسیار قابل توجه دیگری نیز برای سایر بافت ها و اندام های درونی بدن خواهد داشت.

 

فیبر گیاهی، امتیاز دیگری است که گردو دارد و باعث می شود تا اندام ها و بافت های گوارشی را تقویت کند. فیبر گیاهی موجود در گردو و سایر مغزیجات و دانه های روغنی، به هضم بهتر مواد غذایی کمک خواهد کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.