محصولات

بادام بوداده

دانه های روغنی گیاهی همواره به عنوان منابع غنی از انرژی و پروتئین از نگاه عمومی شناخته شده اند. انواع این دانه ها از جمله بادام، پسته و فندق، تنقلات خوش طعمی برای ایرانی ها به حساب می آیند. در میان این دانه های شگفت انگیز، بادام جزو محبوب ترین مغز های گیاهی و دانه های روغنی است. آنچه عموما به عنوان بادام خرید و فروش می شود، محتوای میوه درخت بادام است که پوست آن جدا شده و در بیشتر موارد به شکل بادام خام یا بادام بوداده عرضه می شود. بیشتر اجیل ها در ابتدا به شکل خام بوده که طی فرآیند بو دادن، حرارت می بینند و به شکل ترد تر و تا حدودی خوشمزه تر عرضه می گردند.
در فرهنگ و آداب تغذیه ایرانی ها، بادام یکی از پر طرفدار ترین تنقلات و مکمل های مغزی است که در مجالس و میهمانی ها و حتی به عنوان میان وعده روزمره و یا به همراه صبحانه مصرف می شود. پدر بزرگ های ما معمولا مقداری بادام به همراه کشمش و نخودچی در جیب خود داشته اند و مادر بزرگ ها نیز هنگام بدرقه فرزندانشان کمی از همین دانه های خوشمزه و شگفت انگیز به آن ها می سپارند. این فرهنگ قدیمی نشان دهنده آشنایی دیرینه ایرانی ها با خشکبار و دانه های روغنی است.
خانواده های ایرانی حتی برای ظروف ساده پذیرایی هم از بادام غافل نمی شوند. علاوه بر این، مصرف روغن بادام نیز رواج زیادی دارد و به دلیل برخورداری از خواص ویژه، هر روز در حال افزایش است. شاید یکی از دلایل مصرف قابل توجه بادام، بومی بودن گیاه بادام در منطقه خاورمیانه است. اقلیم سرزمین هایی مانند ایران به صورتی است که برای پرورش دانه های گیاهی و بسیاری دیگر از انواع خشکبار مناسب هستند.
برای شناخت بیشتر بادام بوداده بهتر است ابتدا با نوع خام آن و خواص و مزیت هایی که برای سلامتی بدن انسان دارد بیشتر آشنا شویم.
بادام یک گنجینه تمام عیار از انواع مواد و ترکیباتی است که برای بدن مفید بوده و قادر هستند در بلند مدت به تعادل دستگاه ها و عملکرد اندام و همچنین سلامت پوست و مو کمک کنند. بخش قابل توجهی از مواد تشکیل دهنده مغز بادام را چربی تشکیل می دهد، و شاید به همین دلیل است که روغن بادام یکی از مهم ترین محصولات مربوط به این گیاه به شمار می رود. روغن بادام هم به صورت افزودنی و طعم دهنده به سایر غذاها و شیرینی یا دسر های نیازمند روغن استفاده می شود و هم قابلیت استعمال به صورت موضعی دارد. بسیاری از مردم از روغن بادام به عنوان یک جلا دهنده و کرم پوست یا روغن موی سر استفاده می کنند. همان طور که گفته شد، بادام به دو صورت بوداده و خام مصرف می شود و سوالی که برای بسیاری از مصرف کنندگان پیش می آید، فایده ها و ضرر های بادام بوداده و تفاوت های اصلی آن با محصول خام است.
علاوه بر چربی که پیرامون فواید آن توضیحاتی داده شد، بخش مهمی از بادام را فیبر و پروتئین گیاهی تشکیل می دهد. فیبر موجود در بادام به عنوان یک عامل بهبود دیابت و همچنین کمک کننده به عملکرد سیستم و اندام گوارشی در جذب غذا شناخته می شود. بخش دیگری از بادام را پروتئین آن تشکیل می دهد که همان پروتئین گیاهی بوده و از نظر بسیاری از افراد که گوشت را از رژیم غذایی خود حذف کرده اند، جایگزین مناسبی به حساب می آید. پروتئین موجود در دانه های مغذی از جمله بادام و پسته را می توان طی فرآیند خاصی به همراه چربی آن استخراج و به شکل کره بادام استفاده نمود.
ویتامین هایی مانند ویتامین ای و همچنین مواد معدنی از جمله منیزیم و منگنز، سایر فواید و مزایای بادام را تشکیل می دهند. این ترکیبات می توانند در بسیاری از مشکلات رایج در مورد سلامت عمومی از جمله فشار خون، کلسترول، مشکلات عصبی و دستگاه گوارش مفید هستند.
تفاوت بادام خام و بادام بوداده در این است که با از بین رفتن رطوبت بادام خام، میزان و درصد مواد مغذی آن مانند پروتئین و ویتامین و فیبر به نسبت وزن افزایش خواهد یافت. البته به طور قطع عملیات بو دادن بادام تاثیراتی نیز بر روی خواص و ارزش غذایی آن خواهد گذاشت، ولی با این حال، با کاهش رطوبت، مدت زمان ماندگاری آن نیز افزایش پیدا می کند. بهتر است بادام بو داده را از فروشگاه های معتبر که نسبت به کیفیت محصولات آن اطمینان دارید به صورت تازه تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.