محصولات

آلو خشک

 

خانواده میوه آلو، از لذیذ ترین و پر طرفدار ترین میوه ها به شمار می روند. آلو انواع و اقسام و مختلفی دارد و تقریبا بسته به آب و هوا و اقلیم محل رشد، طعم و رنگ و موارد مصرف متفاوتی دارد. در کشور هایی مانند ایران که شرایط آب و هوایی نسبتا گرم و خشک دارند، یکی از اصیل ترین روش های نگهداری میوه ها از جمله آلو، خشک کردن آن هاست. به این ترتیب می توان از آلو در مدت زمان طولانی تری نگهداری کرد بدون آن که فاسد شود و یا ارزش غذایی خود را از دست بدهد.

 

 

برخی از انواع آلو عبارتند از آلو سیاه یا آلو بخارا، آلو قرمز، زرد آلو، آلو برقان و … که معمولا نام تجاری آن ها بر اساس محل رویش است. هر کدام از این آلو ها را می توان به روش های متفاوتی تبدیل به خشکبار و کرد که از مهم ترین روش ها عبارتند از خشک کردن سنتی و خشک کردن تیزابی. خانواده هایی که ترجیح می دهند خودشان خشکبار مورد نیازشان را تهیه کنند، به روش سنتی یعنی پهن کردن زیر نور آفتاب، این کار را انجام می دهند. در محیط های صنعتی و برای تولید انبوه، آلو ها معمولا به روش تیزابی خشک می شوند.

 

مهم ترین ویژگی مشترک تمام انواع آلو، شیرین بودن یا به عبارت بهتر، برخورداری از میزان قند طبیعی بالا است. امروزه مصرف قند و شکر سفید تبدیل به بخش جدا نشدنی از زندگی روزمره شده است. بر خلاف امروز، یکی از منابع اصلی تامین قند بدن در روزگار قدیم، همین مواد گیاهی و ارگانیک از جمله خشکبار شیرین بوده اند. بد نیست بدانید که مصرف زیاد قند مصنوعی نه تنها زمینه دیابت را فراهم می کند، بلکه عامل چاقی و انباشت کالری و اضافه وزن است. در نتیجه با اضافه کردن قند سالم در برنامه غذایی روزمره، به سوختن کالری و چربی های اضافه بدن نیز کمک خواهید کرد.

 

 

مصرف آلوی تازه یا آلو خشک به صورت منظم به ویژه در زمان ناشتا، کمک می کند تا گلوکز طبیعی جایگزین گلوکز مصنوعی شود و به این ترتیب، نقش موثری در کنترل و پیشگیری از دیابت خواهد داشت. فایده مهم دیگر آن، تامین انرژی مورد نیاز بدن در فعالیت های روزمره است و حکم یک مکمل تقویتی ارگانیک را دارد.

 

آلو خشک سرشار از فیبر گیاهی است که ماده اصلی بسیاری از میوه ها، سبزیجات و غلات را تشکیل می دهد. مصرف فیبر گیاهی برای کسانی که به دنبال یک رژیم غذایی سالم بدون اضافه وزن هستند، پیشنهاد می شود. چرا که فیبر می تواند گرسنگی را رفع کرده و دستگاه گوارش را در هضم و جذب بهتر مواد غذایی کمک کند. به بیان ساده تر، مصرف آلو خشک باعث سیر شدن و پرهیز از پر خوری خواهد شد، ضمن این که معده و روده را در بهترین و سالم ترین وضعیت خود قرار می دهد.

 

مزیت دیگر مصرف آلو خشک، جلوگیری از انباشت کلسترول منفی است. کلسترول مضر مانعی در مسیر جریان صحیح و طبیعی خون در رگ ها می شود، ضمن این که فشار خون را بالا می برد و باعث صرف نیروی اضافه توسط عضلات قلب برای پمپاژ خواهد شد. آلبو خشک با از بین بردن ترکیبات چربی مضر در رگ ها، موجب تنظیم فشار خون و همچنین فعالیت بهتر قلب می گردد. از این رو با مصرف منظم آلو خشک، از بروز سکته ها و گرفتگی عروق جلوگیری خواهید کرد.

 

 

آلو خشک دارای انواع ویتامین از جمله ویتامین د و همچنین املاحی مانند آهن، کلسیم و پتاسیم است. ترکیب این ویتامین ها و املاح، به تقویت بافت های استخوانی و ماهیچه ای منجر می شود. اگر روزانه یا حتی به صورت هفتگی چند عدد آلو خشک را در زمان های ناشتا بخورید، توانسته اید تا حد زیادی از بروز پوکی استخوان و ضعف و تحلیل عضلات جلوگیری کنید.

 

املاح و ویتامین های موجود در آلو خشک همچنین برای تقویت و نشاط پوست موثر هستند. سلول های پوست و موی انسان از ویتامین، پروتئین و عناصری تغذیه می کنند که بخش عمده ای از آن ها مانند ویتامین های آ و ب و منیزیم و …، در آلو خشک وجود دارند. این مواد در جلوگیری از پیری و چروک پوست و همچنین شکنندگی و ریزش موی سر نقش حائز اهمیتی ایفا می کنند.

 

آنتی اکسیدان موجود در آلو خشک به همراه ویتامین ها نیز به تقویت دستگاه ایمنی بدن کمک می کند. از این رو خوردن آلو خشک برای پیشگری از انواع بیماری های ویروسی، میکروبی و عفونی و حتی مشکلات حاد تری مانند سرطان، اثر گذار خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.